Συνάντηση Σαμαρά-Αναστασιάδη

Το κυπριακό βρέθηκε στο επικεντρο των συνομιλιών του πρωθυπουργού Αντωνη Σαμαρα με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιαδη. Ο κ. Σαμαρας μετά την ενημέρωση που είχε απο τον κ. Αναστασιαδη δηλωσε οτι δεν υπαρχει

σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές αλλα επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξυ άλλων το κοινοτικό κεκτημένο ή τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. "Οι συνομιλίες συνεχίζονται αλλα για την εξεύρεση λύσης χρειάζεται η αλλη πλευρά να δείξει βούληση, η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων", τόνισε ο πρωθυπουργός.


"Όποια και να ειναι η στάση της άλλης πλευράς, δεν πρόκειται να κάμψει τον κοινό μας στόχο να τερματιστεί η παράνομη στρατιωτική κατοχή και να βρεθεί λύση λειτουργική, δίκαιη, βιώσιμη ,αμοιβαία αποδεκτή με βάση ΟΗΕ", συνέχισε ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνοντας οτι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για επίλυση του κυπριακού. "Είμαστε μαζί", ειπε χαρακτηριστικά.
Απο την πλευρά του ο Κύπριος Προεδρος ευχαρίστησε την Ελλαδα για τη στήριξη και αναφερθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα εχει δεσμευτεί.
" Απο κοινού με την ελληνικη κυβέρνηση εχουμε αποφασίσει οτι η επιλογη του διαλόγου ειναι η ορθοτέρη", επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλαδάς και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του κυπριακού.
"Η συνεχής μεταξυ μας συνεννόηση και η σταθερή μας πορεία σε στρατηγικές, ανατρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς", πρόσθεσε .

Keywords
Τυχαία Θέματα