«Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις»

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Σταϊνμάγερ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου. «Διαπιστώνω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τονδρόμο που έχει ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει αυτός ο δρόμος», δήλωσε ο κ. Σταϊνμάγερ.

Ο κύριος

Σταινμάγιερ βρέθηκε αντιμέτωπος με την κριτική βουλευτών – μελών της Ομάδας Ελληνογερμανικής Φιλίας του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, του έθεσε θέμα διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ενώ η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, είπε ότι η ίδια, αν και είναι φανατικά υπέρμαχος των διαρθρωτικών αλλαγών, αυτό που γίνεται σήμερα είναι πολιτική λιτότητας.

Απαντώντας ο κύριος Σταινμάγιερ επέμεινε στη γραμμή της δημοσιονομικής πειθαρχίας, η οποία πάντως – όπως υποστήριξε – επιτυγχάνεται όχι περιορίζοντας τα πράγματα σε πολιτικές λιτότητας, αλλά με μια έξυπνη πολιτική ανάπτυξης. Χαρακτήρισε δε μεγάλο λάθος την επιστροφή της Ελλάδας στο δρόμο του δανεισμού.

Αναγνώρισε, πάντως, ως σημαντικότερο πρόβλημα την υψηλή ανεργία, ειδικότερα των νέων, ενώ εξέφρασε και τη στήριξη της γερμανικής πλευράς στο έργο της ελληνικής προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα