Συνάντηση Παπούλια - Λανγκ

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και ο Γάλλος πρώην υπουργού Πολιτισμού και Παιδείας Ζακ Λάνγκ, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δύο άνδρες μνημόνευσαν την κοινή τους φίλη, αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη, στενή φίλη του Γάλλου καλεσμένου, την οποία ο ίδιος αποκάλεσε «μεγάλη και όμορφη Ελλάδα».

«Η Μελίνα ενσάρκωνε την Ελλάδα, ήταν το σύμβολο της αιώνιας Ελλάδας, της ζωντανής Ελλάδας.

Νομίζω ότι μπορούμε να τη σκεφτόμαστε έντονα σήμερα, γιατί αν ήταν εδώ μεταξύ μας, αν ζούσε ακόμη, θα μπορούσε να βρει τις κατάλληλες λέξεις. Και θα έλεγε σε όλους μας: "Κουράγιο. Τώρα θα παλέψουμε και θα βγούμε απ' αυτές τις δυσκολίες"», ανέφερε ο Γάλλος πολιτικός.

«Παράλληλα, όμως, επειδή ήταν και Ελληνίδα πατριώτισσα -θυμάμαι το ωραιότατο βιβλίο της, το "Γεννήθηκα Ελληνίδα"- νομίζω πως θα μας έλεγε ότι δεν είναι υπέρ ενός σχεδίου που θέλει να βάλει την Ελλάδα υπό επιτήρηση», συνέχισε ο κ. Λάνγκ και κατέληξε: «Όμως, νομίζω ότι ο λαός και οι αρχές θα παλέψουν γι' αυτό. Και πιστεύω ότι η χώρα η οποία προεδρεύεται από μια προσωπικότητα που τυγχάνει τόσο μεγάλου σεβασμού, όσο εσείς, θα τα καταφέρει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα