Συναντήσεις Γκάουκ στην Αθήνα

Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, έθεσε στον Γερμανό πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση τους παρουσία και του Μανώλη Γλέζου.

"Εμείςως επόμενη κυβέρνηση θα θέσουμε το θέμα επί τάπητος ώστε να εκπληρωθεί και η υλική, αλλά και η ηθική διάσταση αυτού του ιστορικού και ανεκπλήρωτου χρέους" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο αδιέξοδο των αναποτελεσματικών και βάρβαρων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, καταλογίζοντας ευθύνη στη γερμανική κυβέρνηση.

Επίσημο γεύμα προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου παρέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, ενημερώνοντας μεταξύ άλλων τον κ. Γκάουκ ότι το ελληνικό κοινοβούλιο έχει αποφασίσει να συστήσει διακομματική επιτροπή για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων.

Εν τω μεταξύ κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο Γερμανος πρόεδρος με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο κ Γκάουκ δήλωσε χαρακτηριστικά : «...Δεν μπορώ να πάρω άλλη θέση από τη νομική θέση της κυβέρνησης της Γερμανίας”

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ,ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις κοινές δηλώσεις του με τον Γερμανό ομόλογό του τόνισε μεταξύ άλλων :«....η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεών της και απαιτείται η επίλυση του προβλήματος με την ταχύτερη δυνατή έναρξη συνομιλιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα