«Μπορούμε περισσότερα αν δουλέψουμε μαζί»

«Είμαστε η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη. Σίγουρα μπορούμε περισσότερα αν δουλέψουμε μαζί, αν ψάξουμε να βρούμε λύσεις κι αν μαζί αναλάβουμε τις ευθύνες μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας για το ζήτημα της μετανάστευσης στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα τελευταία 20 χρόνια τη ζωή τους προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κι άλλους θανάτους» δήλωσε, μεταφέροντας την απογοήτευση του Ευρωκοινοβουλίου

για την άρνηση των κρατών μελών να επιτρέψουν κάποια ευελιξία στην πολιτική ασύλου.

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επικεντρώθηκε - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές-η συζήτηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο κατά την 20λεπτη συνάντηση τους στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ.Σαμαράς ανέπτυξε τα ελληνικά επιχειρήματα, τα οποία όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, δικαιώνουν την ελληνική πλευρά. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Συνόδου Κορυφής που είναι σε εξέλιξη ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική πλευρά παρουσιάζει η συζήτηση για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν τρόπους για να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αναμένεται να κυριαρχήσει τη 2η ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα