Συνάντηση με Γκ. Χαρδούβελη την Τετάρτη

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα έχει την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Εχθές, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό παρουσία του κ. Χαρδούβελη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα πολύπλοκη και σύνθετη. «Εξυπηρετεί δύο
στόχους ταυτόχρονα: κλείνουμε το τρέχον πρόγραμμα και διαμορφώνουμε τη νέα σελίδα» δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι, παρότι δέχονται ότι τα οικονομικά αποτέλεσματα είναι εντυπωσιακά, είναι δύσπιστοι λόγω του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Άρα, πρόσθεσε, η εσωτερική κατάσταση, που, δυστυχώς, είναι στείρα, αντιπαραγωγική, δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η κάθε μια από τις δύο πλευρές της διαπραγμάτευσης, δηλαδή, η Ελλάδα και οι εταίροι, έχουν προτεραιότητες προφανείς και θεμιτές. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει εθνικούς στόχους, οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν τη δική τους επιδίωξη, δηλαδή, η ευρωζώνη να μην ξανακυλήσει σε κρίση. Και υπάρχει και το ΔΝΤ που θέλει να διεκδικεί το ρόλο του και θέλει αυτός ο ρόλος να επεκτείνεται και σε περιοχές, όπως η ευρωζώνη, που δεν είναι καταστατικός σκοπός του Ταμείου, είπε.

«Άρα το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, πολύ σκληρό, πολύ συγκεκριμένο και πρέπει να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ενός αρραγούς εσωτερικού μετώπου», τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Υπογράμμισε δε ότι το μήνυμα αυτό είναι πολύ καθαρό: ο λαός πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια και η αντιπολίτευση πρέπει να αρθεί στο επίπεδο υπευθυνότητας και ωριμότητας, που απαιτούν οι συνθήκες.

Ερωτηθείς δε σχετικά, είπε ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υπουργό των Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη και πρόσθεσε ότι αυτός δεν πρέπει να στοχοποιείται.
Keywords
Τυχαία Θέματα