Συνάντηση κορυφής

Νέο ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, για τις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και την άμβλυνση των αντιδράσεων στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτική του αδιεξόδου στο θέμα των πλειστηριασμών η φράση που αποδίδεται στην τρόικα

«αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα για όσους χάσουν τα σπίτια τους», η οποία πάντως διαψεύδεται από την Αθήνα.

«Πάνω στα ερείπια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης η κυβέρνηση στήνει επικοινωνιακές φιέστες περί ανάπτυξης και πρωτογενούς πλεονάσματος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δεν μπορεί να διαπραγματεύεται επί της διαχείρισης της καταστροφικής πολιτικής όσο δεν αμφισβητείται ο σκληρός πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής».

Θα τηρηθεί η κυβερνητική δέσμευση για προστασία της πρώτης κατοικίας κάθε αδύναμου, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

«Ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ζήτησε άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών για όσους έχουν πρόβλημα. Έχω ρωτήσει πολλές φορές και η απάντηση ήταν κατηγορηματική. Οι διαρροές και οι μύθοι για τους καλούς και τους κακούς είναι μια προσπάθεια να αποσείσουν ευθύνες και να τις ρίξουν αλλού διότι τα μέτρα είναι δύσκολα», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

Κριτική στον υπουργό οικονομικών για τη φορολόγηση των ακινήτων άσκησε ο αντιπρόεδρος της Δράσης και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Τάσος Αβραντίνης, μέσω του Αθήνα 9.84. Μιλώντας στον Τάκη Καμπύλη, έκανε λόγο για «φορολόγηση με εικασίες» κι εκτίμησε ότι «ο κόσμος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα