Συνάντηση για τους μισθούς

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει αυτήν την εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης για το θέμα της μείωσης του μισθολογικού κόστους. Την ίδια ώρα, ΓΣΕΕ και εργοδοτικές οργανώσεις φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Οι κοινωνικοί εταίροι θα συναντηθούν εκ νέου για να οριστικοποιήσουν τα βασικά σημεία της προσέγγισής τους. Το αίτημα των δανειστών για τη μείωση του μισθολογικού κόστους θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου της ΝΔ

Αντώνη Σαμαρά και του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εκφράσει την αντίθεση του στο ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού και τη μείωση του κατώτερου μισθού.

Η υποτίμηση των αποδοχών κατά 15% τη διετία του Μνημονίου όχι μόνο δεν συνέβαλε στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά αντίθετα, σύμφωνα με τις εκθέσεις διεθνών οργανισμών και της Τράπεζας της Ελλάδας, η χώρα κατρακύλησε κατά 19 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας. Στις βασικές αιτίες, η ανικανότητα του Δημοσίου να περιορίσει ελλείμματα και χρέη, η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η χαμηλή καινοτομία και επιχειρηματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα