Επί τάπητος η αξιολόγηση

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο επισπεύδει η ενδοκυβερνητική διαφωνία για το θέμα της αξιολόγησης. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν την Πέμπτη το πρωί την ώρα που ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει ότι οι απολύσεις είναι ανειλημμένη δέσμευση. Να εφαρμοστεί ο νόμος για την αξιολόγηση ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, μιλώντας

στον «Βήμα FM», υπενθύμισε πως «ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, πριν από τρεις μήνες.Το σχετικό νομοσχέδιο είχε τεθεί σε διαβούλευση από τον Ιανουάριο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στη Βουλή και το νομοσχέδιο ψηφίστηκε. Από τη στιγμή που ένας νόμος ψηφίζεται, πρέπει να εφαρμόζεται».

Έντονη αντίδραση από τον τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ που χαρακτηρίζει παράλογο μέτρο την αρνητική αξιολόγηση με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%.

«Είμαστε όλοι μαζί στην κυβέρνηση και έχουμε έργο να κάνουμε», ανέφερε ο υπουργός εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, κληθείς να σχολιάσει την κόντρα Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ για το θέμα της αξιολόγησης.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης αλλά όχι στις απολύσεις. Ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε στην ενδοδημοτική κινητικότητα λέγοντας ότι πρέπει 2000 εργαζόμενοι να καλύψουν τις 5000 κενές θέσεις που υπάρχουν στους δήμους της χώρας. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι όσοι ενταχθούν στο μέτρο δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στο μέλλον από μια ενδεχόμενη διαθεσιμότητα- κινητικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα