Μεταναστευτικό: Συνεργασία για στέγαση

Τη διάθεση των στοιχείων 1.800 κενών κτιρίων και διαμερισμάτων προς το υπουργείο Εσωτερικών μπορεί να παρέχει άμεσα ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να φιλοξενηθούν ευάλωτες ομάδες προσφύγων και μεταναστών. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης μετά τη συνάντηση του με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης αποσαφήνισε οτι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι σε ποικίλλη κατάσταση, ορισμένοι εκ των οποίων και μη κατοικίσιμοι και το υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να αναζητήσει πόρους για την αποκατάσταση τους.

Ο Δήμαρχος
Αθηναίων επανέλαβε όσα είχε δηλώσει νωρίτερα και μέσω του Α984 οτι δηλαδή δέχεται την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του Δήμου και οτι ο δήμος μπορεί να συμβάλει στην σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου αφού ευχαρίστησε τον κ. Καμίνη για την άμεση-όπως είπε -ανταπόκριση και συνεργασία, επισήμανε οτι μελετούν διεξοδικά την συμμετοχή του Δήμου της Αθήνας στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

«Δέχομαι να λειτουργήσει κέντρο φιλοξενίας εντός των ορίων του δήμου. Μπορούμε να διαθέσουμε υποδομές και προσωπικό για διανομή φαγητού», τόνισε ο κ.Καμίνης από τον αέρα του Αθήνα 9.84, στο καθιερωμένο μηνιαίο ραντεβού του με τους πολίτες. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και κλειστά ή υπολειτουργούντα στρατόπεδα, κατασκηνώσεις του στρατού και ακίνητα που του ανήκουν, όπως το πρώην ξενοδοχείο Μιράζ στην Ομόνοια. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου έχει ζητήσει από τους δημάρχους να προσφέρουν χώρους για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, με την κυβέρνηση να δίνει ιδιαίτερο βάρος στον δήμο Αθηναίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα