Συνάντηση Δένδια-Σόιμπλε

Η οικονομία της χώρας μας και η εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, στο Βερολίνο.

«Η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, τόνισε ο κ. Δενδιας προσθέτοντας πως η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική».

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, ενώ συζητήθηκαν "όλα

τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία - την δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως".

"Συνεχίζεται η γερμανική στήριξη για μεταρρυθμίσεις", είναι ο τίτλος ανακοίνωσης του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας μετά την συνάντηση του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, σύμφωνα με την οποία ο Γερμανός υπουργός αναγνωρίζει την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Δένδια-Σόιμπλε,synantisi dendia-soible