Συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ ανακοίνωσε ο Σαμαράς

ΤοΦθινόπωρο θα τεθεί σε λειτουργία τοσύστημα συμψηφισμού ΦΠΑ, το οποίοεξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, από το ΓενικόΛογιστήριο του Κράτους, με κεντρικήιδέα, " δεν θα αποδίδεται ο ΦΠΑ, εφόσοναυτός δεν έχει καταβληθεί είτε από τοΔημόσιο, είτε μεταξύ ιδιωτών επιτηδευματιών.Ανώτατος παράγοντας του ΥπουργείουΟικονομικών, εμφανίστηκε αισιόδοξοςότι το νέο μέτρο θα λειτουργήσει ως«ανάχωμα» για την έκδοση και διακίνησηεικονικών τιμολογίων.

ΟΠρωθυπουργός

ανέφερε νωρίτερα, ότι οσυμψηφισμός σε πρώτη φάση θα αφοράεπιχειρήσεις και επιτηδευματίες μεετήσιο τζίρο μέχρι 500 χιλιάδες Ευρώ, ενώσύντομα θα επεκταθεί και στις επιχειρήσειςμε τζίρο έως 2 εκατομμύρια, καλύπτονταςσυνολικά πάνω από το 85% των συναλλαγών.Ανακοίνωσε ακόμη, πως όλα τα πρόστιμαπου επιβλήθηκαν στο παρελθόν σεεπιχειρήσεις λόγω μη καταβολής ΦΠΑ πουδεν τους είχε πληρώσει το δημόσιο,καταργούνται.

Εντω μεταξύ, φαίνεται πως μετατίθεται ηέξοδος της Ελλάδας στις αγορές, μέσωτης έκδοσης 5ετούς ομολόγου, για μετάτην επίσκεψη της Αγκελα Μέρκελ στηνΑθήνα, την Παρασκευή. Η χώρα δεν βιάζεταινα βγει στις αγορές, δεν πρόκειται νατο κάνει εσπευσμένα για πολιτικούςλόγους, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών,Γιάννης Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα