Σύμφωνο συνεργασίας για την Υγεία

Εμβόλια για όλες τις ασθένειες θα αγοράζουν, πολύ σύντομα, πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς, στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας και του άτυπου συμβουλίου υπουργών Υγείας, υπογράφεται συμφωνία συνεργασίας για τα σκευάσματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η χώρα μας θα υπογράψει το σύμφωνο συνεργασίας, βάση του οποίου θα είναι δυνατό να επιτυγχάνονται αγορές εμβολίων σε πολύ καλύτερες τιμές, ενώ και η παράδοση
τους θα είναι άμεση.

Κατά τα άλλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τους ομολόγους του υπουργούς Υγείας της Ευρώπης οικονομική συμβολή για την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών που φθάνουν στη χώρα μας.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «μόνο το 2013 δαπανήθηκαν 20 εκατ. ευρώ σε νοσηλείες μεταναστών στα ελληνικά νοσοκομεία, ενώ συνολικά την τελευταία δεκαετία δόθηκαν κοντά στα 150 εκατ. ευρώ».

Από την πλευρά του ο κοινοτικός επίτροπος για θέματά Υγείας, Τόνιο Μπορκ, ανακοίνωσε τη δημιουργία κοινοτικού Ταμείου, όπου οι χώρες που υποδέχονται μετανάστες να παίρνουν χρήματα για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη. Το Ταμείο θα διαχειρίζεται χρήματα ύψους 3 δισ. ευρώ.

Έλενα Μπρέγιαννη
Keywords
Τυχαία Θέματα