Αντίθετες αναφορές Ελλάδας-πιστωτών

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι αναφορές Ελλάδας και πιστωτών για την επίτευξη συμφωνίας. Με μπαράζ δηλώσεων οι εκπρόσωποι των δανειστών λένε ότι υπάρχει ακόμα έδαφος να καλυφθεί. Από την πλευρά της η Αθήνα λέει ότι η συμφωνία είναι κοντά, ενώ κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να αφήνουν αιχμές για την στάση των θεσμών. Μεγαλύτερη ανησυχία ωστόσο προκαλούν οι πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ΜΝΙ, ότι η ΕΚΤ

σε έκθεσή της εκτιμά πως οι προσδοκίες για κίνδυνο χρεοκοπίας έχουν αυξηθεί σημαντικά στην Ελλάδα.
«Στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια απολύτως ανάλγητη αντιμετώπιση απέναντι στις ανάγκες των νησιών», δήλωσε, πριν από λίγο στη Βουλή, ανέφερε πριν από λίγο ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Κρεμαστινού για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Για θρασύτατες απαιτήσεις των εκπροσώπων του ΔΝΤ περί νέων περικοπών στις συντάξεις που δημιουργούν κλίμα ανησυχίας στους Έλληνες ασφαλισμένους, έκανε λόγο από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικής ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

«Δεν έχουμε καταλήξει στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στις διαβουλεύσεις», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόσθεσε πάντως πως έχει την αίσθηση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Δεν έχουν προχωρήσει πολύ οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκφράζοντας την έκπληξή του για την αισιοδοξία των Ελλήνων αξιωματούχων. «Αν είχε αρχίσει να γράφεται συμφωνία θα το ξέρατε» δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται στο Brussels group με το πρωτογενές πλεόνασμα και το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016 να αποτελούν βασικά θέματα. Στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking group η Ελλάδα είναι εκτός ατζέντας καθώς όπως λένε πηγές από τις Βρυξέλλες, η διαπραγμάτευση δεν έχει ωριμάσει για να προετοιμαστεί μια συνεδρίαση του Eurogroup.

«Το Ποτάμι θα ψηφίσει την επικείμενη συμφωνία χωρίς παζάρια για την επόμενη μέρα. Δεν μας ενδιαφέρουν τα υπουργεία και οι λιμουζίνες», επανέλαβε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε πάντως την κυβέρνηση ότι το σίριαλ της διαπραγμάτευσης είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα