Σύλληψη ιεραπόστολου στη Β.Κορέα

'Ενας αυστραλός ιεραπόστολος 75 ετών συνελήφθη στη Βόρεια Κορέα με την κατηγορία της διανομής θρησκευτικού λογοτεχνικού υλικού, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας Adelaide Advertiser.

Ο Τζον Σορτ συνελήφθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Πιονγκγιάνγκ την Κυριακή, μια ημέρα μετά την άφιξή του στη χώρα ως μέλος ομάδας, δήλωσε η σύζυγός του στην

εφημερίδα.

"Είναι ένας θαρραλέος άνδρας. Η Βόρεια Κορέα είναι πολύ διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος που τον οδήγησε ως εκεί", τόνισε.

Ο αυστραλός ιεραπόστολος ανακρίνεται για τα έντυπα θρησκευτικού περιεχομένου μεταφρασμένα στα κορεατικά, τα οποία είχε στην κατοχή του.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την περίπτωση Σορτ. Η Αυστραλία, όπως οι περισσότερες δυτικές χώρες δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Τα συμφέροντά της στη χώρα αυτή εκπροσωπεί η Σουηδία.

"Είμαστε σε στενή επαφή με τους σουηδούς αξιωματούχους στην Πιονγκγιάνγκ για να βεβαιωθούμε ότι είναι καλά και για να έχουμε περισσότερες πληροφορίες", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα