Σύλληψη για τοκογλυφία

Δάνεια με τοκογλυφικούς όρους κατηγορείται ότι χορηγούσε σε συμπατριώτισσές της, 66χρονη Γεωργιανή, η οποία συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Η έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε μετά από καταγγελία 37χρονης, στην οποία η 66χρονη δάνεισε συνολικά 4.000 ευρώ, εισπράττοντας για το ποσό αυτό

μηνιαίως τόκους αρχικά ύψους 7% και στη συνέχεια 14%. Από το Νοέμβριο του 2010 που άρχισε η «συναλλαγή» τους, η συλληφθείσα απέσπασε από την 37χρονη συνολικά 7.370 ευρώ.

Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες, επειδή η καταγγέλλουσα αδυνατούσε να καταβάλλει τις δόσεις της, η 66χρονη, είτε η ίδια είτε χρησιμοποιώντας δύο άγνωστες γυναίκες, με τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωή της, απαιτούσαν εκβιαστικά από την 37χρονη την καταβολή των τοκογλυφικών δόσεων.

Η σύλληψή της έγινε χθες το μεσημέρι μετά από αστυνομική επιχείρηση. Από την έρευνα προέκυψε ότι στα «δίχτυα» της είχε πέσει μία ακόμη γυναίκα, ηλικίας 40 ετών, στην οποία δάνειζε με μηνιαίο τόκο 7%. Σύμφωνα με την Αστυνομία, για 5.000 ευρώ που δανείστηκε η 40χρονη, επέστρεψε σε διάστημα δύο ετών το χρηματικό ποσό των 8.710 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα