Σύλληψη εργαζόμενου στο Αλ Τζαζίρα

Οι αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβανέναν άνδρα που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα με την κατηγορία ότι υποκίνησε και συμμετείχε σε βίαιες ενέργειες, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mena.

Έναςεκπρόσωπος του Αλ Τζαζίρα δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει εάν ο άνδραςπου συνελήφθη στο Σουέζ ήταν όντως εργαζόμενος του καναλιού που εδρεύειστην Ντόχα του Κατάρ. Οι σχέσεις της Αιγύπτου

με το Κατάρ παραμένουν τεταμένες καθώς το Κάιρο κατηγορεί την Ντόχα ότι στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Τρεις δημοσιογράφοι του καναλιού δικάζονται στην Αίγυπτο με την κατηγορία ότι παρείχε βοήθεια σεμια "τρομοκρατική οργάνωση", δηλαδή στη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωναμε το Mena ο άνδρας που συνελήφθη στο Σουέζ ονομάζεται Άμπντελ Ράχμαν Σαχίν και είναι μέλος της Αδελφότητας. Παλαιότερα εργαζόταν για τον τηλεοπτικό σταθμό και την εφημερίδα της οργάνωσης, που σήμερα έχουν κλείσει.

Η εισαγγελία είχε εκδώσειεννέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Σαχίν με τις κατηγορίες της "υποκίνησης και συμμετοχής σε βίαιες πράξεις στο Σουέζ, την επίθεσης εναντίον στρατιωτών και μελών των υπηρεσιών ασφαλείας και ότι υποκίνησε άλλους να διαπράξουν σαμποτάζ στην επαρχία του Σουέζ, παρέχοντάς τους τακεφάλαια".

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου τον περασμένο μήνα κατηγόρησε έναν Παλαιστίνιο εργαζόμενο στο Αλ Τζαζίρα για συμμετοχή σε μια συνωμοσία με στόχο την αποκάλυψη κρατικών απορρήτων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μόρσι. Οπρώην πρόεδρος δικάζεται για την υπόθεση αυτή και αν κριθεί ένοχος μπορεί να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Οιδίκη των τριών δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα, του Αυστραλού Πίτερ Γκρίστι, του Καναδοαιγύπτιου Μοχάμεντ Φάχμι και του Αιγύπτιου Μπάχερ Μοχάμεντ, θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη. Παραμένουν προφυλακισμένοι από τις29 Δεκεμβρίου. Το κανάλι χαρακτηρίζει τις κατηγορίες "παράλογες".

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα