Συλλήψεις μελών της ρωσικής αντιπολίτευσης

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του μετά τις συλλήψεις μελών της ρωσικής αντιπολίτευσης που ήθελαν να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Εντουαρντ Λιμόνοφ και ο Μπόρις Νεμτσόφ συνελήφθησαν χθες Πέμπτη στη διάρκεια διαδηλώσεων, για τις οποίες οι αρχές δεν είχαν δώσει άδεια.

Στη Μόσχα, εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Ιντερφαξ ότι 15 άνθρωποι συνελήφθησαν,
ενώ στην Αγία Πετρούπολη σε διαδήλωση 300 ως 400 υποστηρικτών της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν δεκάδες.

Η ρωσική αντιπολίτευση οργανώνει την τελευταία ημέρα κάθε μήνα με 31 ημέρες διαδηλώσεις για την εφαρμογή του άρθρου 31 του Συντάγματος που εγγυάται την ελευθερία του συναθροίζεσθαι.

Στην Ουάσινγκτον ο Τόμι Βιέτορ, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε την ανησυχία του για τις συλλήψεις αυτές. "Οι ΗΠΑ τονίζουν το πόσο σημαντικό είναι να υιοθετούνται και να προστατεύονται οικουμενικές αξίες όπως η ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι, οι οποίες θεσπίζονται από το ρωσικό Σύνταγμα και διατυπώνονται στις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ρωσία", επισήμανε.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είναι περήφανη για "τη νέα αρχή" στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, αλλά επικρίνει ανοικτά τη Μόσχα, όταν θεωρεί ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των ρώσων πολιτών, κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα