«Οι συμφωνίες με την τρόικα έχουν κλείσει»

Παραμένουντα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντροτης Αθήνας, καθώς συνεχίζουν τη συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας έξω από το ΥπουργείοΕσωτερικών εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, πουδιαμαρτύρονται για την κινητικότητα.Άκαρπηαπέβη η συνάντηση αντιπροσωπείας τηςΠΟΕ-ΟΤΑ με τους υπουργούς ΔιοικητικήςΜεταρρύθμισης και Εσωτερικών ΚυριάκοΜητσοτάκη και Γιάννη Μιχελάκη. Σύμφωναμε δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑΘέμη Μπαλασόπουλου οι συμφωνίες με τηντρόικα έχουν κλείσει και οι δύο υπουργοίανακοίνωσαν

ότι οι σχολικοί φύλακεςτίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότηταςαπό τα τέλη Ιουλίου και οι δημοτικοίαστυνομικοί στα τέλη Σεπτεμβρίου.Εξαίρεση αποτελεί, κατά τον κ. Μπαλασόπουλο,το ότι ποσοστό 5 με 10% των δημοτικώναστυνομικών θα παραμείνει σε υπηρεσίεςτων δήμων, ενώ οι υπόλοιποι μετά απόαξιολόγηση θα μεταφερθούν στην ΕλληνικήΑστυνομία.

Γιααύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει νέα 24ωρηαπεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωϊστην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Αύριοστις 9.30 το πρωϊ θα συνεχιστεί η συνάντησημεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας τωνυπουργείων Εσωτερικών και Δ. Μεταρρύθμισης,προκειμένου να επιλυθούν μια σειράζητήματα που προκύπτουν από τηδιαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκωνκαι των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.

Όπως επιβεβαίωσε ο Κ. Ασκούνης, μετά το πέρας της συνάντησης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνόμοι.

Κατά την αυριανή συνάντηση, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δήμων.

Αυτή την ώρα η ηγεσία των δυο υπουργείων συναντάται με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ΠΟΠ-ΟΤΑ.

Υπενθυμίζεταιπως σήμερα είναι κλειστοί όλοι οι δήμοιτης Ελλάδας, με εξαίρεση τιςκοινωνικο-προνοιακές δομές, ενώ σήμεραπραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοιστη Δημοτική Αστυνομία του δήμουΑθηναίων.

Εντω μεταξύ, τη διεξαγωγή προκαταρκτικήςεξέτασης για την επίθεση εις βάρος τουδημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη διέταξεη προϊσταμένη της εισαγγελίας ΠρωτοδικώνΠαναγιώτα Φάκου.

Τηνεπίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίωνκαταδίκασε νωρίτερα και η ΑΔΕΔΥ. Όπωςεπισημαίνεται, η μάχη απέναντι σταπροωθούμενα μέτρα που απειλούν τοδημόσιο πρέπει να δοθεί από κοινού, απόεργαζόμενους και αιρετούς.

Διαβάστε προηγούμενη σχετική είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα