Συγχαρητήρια από Μπαρόζο-Ρομπάι

Τα θερμά συγχαρητήριά τους για την επιτυχημένη ολοκλήρωση της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, εξέφρασαν σήμερα οι πρόεδροι της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λίγο μετά τη λήξη τουΕυρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Επιτρέψτε μου να συγχαρώ τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και την Ελλάδα για μια επιτυχημένη προεδρία του Συμβουλίου και για τους σταθερούς χειρισμούς του κατά τους τελευταίους μήνες αυτής της νομοθετικής περιόδου», τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι αναφερόμενος στην ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου καισυμπλήρωσε, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: «Πρωθυπουργέ, ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σας, με τους υπουργούς σας, με το προσωπικό σας. Αν και η Ελλάδα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο, εσείς και οι υπουργοί σας κάνατε εξαιρετική δουλειά κατά την Προεδρία του Συμβουλίου».

Λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αναφέρθηκε και αυτός με θερμά λόγια στην ελληνική Προεδρία: «Τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες στον καλό μου φίλο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην ομάδα του. Η δουλειά που έγινε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή», είπε ο κ. Μπαρόζο και συνέχισε: «Ο όγκος εργασίας ήταν πολύ μεγαλύτερος από το συνηθισμένο δεδομένου του τέλους της θητείας των οργάνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Ελλάδα επέδειξε πραγματικά την εξαιρετική τηςδέσμευση στο κοινό μας σχέδιο. Και το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τόσο σημαντικές προκλήσεις και, ότι ο Πρωθυπουργός Σαμαράς κατάφερε όχι μόνο να ενισχύσει τη σταθερότητα στη χώρα του αλλά και να βοηθήσει την Ευρώπη να κάνει βήματα παραπέρα σε συνεργασία με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του, πιστεύω ότι είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε ως μια πολύ σημαντική συνεισφορά της ελληνικής Προεδρίας στο κοινό μας έργο. Σας ευχαριστώ και πάλι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα