Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στη πλατεία Βικτωρίας

Συμπλοκές, μεταξύ ομάδων αποτελούμενων από 30 άτομα η καθεμιά Αφγανών, σημειώθηκαν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Βικτωρίας που βλέπει προς την οδό Αριστοτέλους. Αιτία των συμπλοκών αποτέλεσε το ποιοι θα πάρουν προτεραιότητα για το ταξίδι προς την Γερμανία που κάνουν κυκλώματα διακινητών έναντι αδράς αμοιβής.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, όταν άτομα - σύνδεσμοι των διακινητών επέλεξαν μια άλλη ομάδα Αφγανών που προσέφερε περισσότερα λεφτά αντί της άλλης ομάδας που είχε συμφωνήσει από την προηγούμενη μέρα με χαμηλότερη τιμή.


Οι δυο αυτές ομάδες Αφγανών ήρθαν στα χέρια χρησιμοποιώντας ακόμα και γυάλινα μπουκάλια στις μεταξύ τους συμπλοκές. Τελικά είχαμε έναν μικροτραυματισμό ενός Αφγανοί στο κεφάλι, χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά του σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι συμπλοκές διήρκεσαν περίπου ένα τέταρτο της ώρας και εάν δεν υπήρχε παρέμβαση της Αστυνομίας ίσως το επεισόδιο να είχε πάρει μεγαλύτερη έκταση. Κάτοικοι και καταστηματάρχες με αφορμή αυτό το περιστατικό δηλώνουν ότι εδώ και ήμερες η Αστυνομία περιορίζεται σε έναν ρόλο αστυνόμευσης της πλατείας χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα στο κομμάτι των διακινητών και χωρίς-όπως λένε- να στοχεύσουν στην "ρίζα" του προβλήματος.

Στην πλατεία Βικτωρίας υπάρχουν περίπου 150 πρόσφυγες, επικρατεί ηρεμία αλλά η παρουσία της Αστυνομίας είναι ακόμη πιο έντονη.
Keywords
Τυχαία Θέματα