Συμπληρωματική ποινική δίωξη

Συμπληρωματική ποινική δίωξη, με την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των υπευθύνων της ιστοσελίδας, στην οποία αναρτήθηκαν υβριστικά σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η συμπληρωματική δίωξη αφορά το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος που τελείται από μίσος. Παράλληλα, με ανακοίνωσή της, η Εισαγγελία ενημερώνει ότι έδωσε εντολή στις εταιρίες GOOGLE INC και TWITTER «να παράσχουν

άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων, υπερβαίνοντας κάθε τυπολατρική προσέγγιση της υπόθεσης που ενδεχομένως θα οδηγήσει όχι μόνο σε προσκόμματα στη διαλεύκανσή της αλλά και σε παρόμοιες βιαιοπραγίες και εκδηλώσεις μίσους».

Το μεσημέρι, εκατοντάδες κόσμου, που συγκεντρώθηκαν στο Σελλί Ρεθύμνου, είπαν το τελευταίο αντίο στον 20χρονο Βαγγέλη, η ιστορία του οποίου και το τραγικό τέλος συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Στην Αθήνα, νέα συγκέντρωση στη μνήμη του θα πραγματοποιηθεί σε μια ώρα στο Σύνταγμα, με κάλεσμα μέσω facebook και στις 8 το βράδυ έξω από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Εν τω μεταξύ, τη συγκρότηση επιτροπής -από Καθηγητές Πανεπιστημίων και ειδικούς εκπροσώπους φορέων- που θα εξετάσει τη συμβολή της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα