Στους οκτώ οι νεκροί στην Τσεχία

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην Τσεχία όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ σε ένα εστιατόριο της πόλης Ουχέρσκι Μπροντ στα ανατολικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μίλαν Χοβάνετς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων CTK.

Ο δράστης της επίθεσης είναι επίσης νεκρός, επεσήμανε ο Χοβάνετς, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης είναι εννέα νεκροί, όπως μετέδωσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Τσεχίας CT.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή αν τον σκότωσαν τα μέλη της ειδικής μονάδας της αστυνομίας που επενέβησαν για

να τον εξουδετερώσουν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Ουχέρσκι Μπροντ, ο δράστης ήταν 60 ετών και πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος.

«Με ενημέρωσαν ότι (ο δράστης) ήταν ένας ντόπιος, 60 ετών, πιθανόν ψυχικά διαταραγμένος», είπε ο Πάτρικ Κούντσαρ, ενώ πρόσθεσε ότι φαίνεται πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Περίπου 25 πυροβολισμοί ακούστηκαν στο εστιατόριο Droujba (Φιλία) που βρίσκεται στο κέντρο της Ουχέρσκι Μπροντ, επεσήμανε ο Κούντσαρ, σημειώνοντας ότι την ώρα του συμβάντος στο εστιατόριο βρίσκονταν περίπου 20 άνθρωποι.

Από τους πυροβολισμούς υπάρχουν και τραυματίες, επεσήμανε η αστυνομία, σύμφωνα με την οποία μια γυναίκα νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας για την εξουδετέρωση του δράστη διήρκησε μιάμιση ώρα, σύμφωνα με τον CT.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα