Στους δρόμους για την κινητικότητα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το συλλαλητήριο που διοργάνωσε απόψε η ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίδρασή της στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη στον χώρο της πλατείας, η συναυλία συμπαράστασης, με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών

σχημάτων και καλλιτεχνών. Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κάτω μέρος της πλατείας (Φιλελλήνων), αλλά διεξάγεται κανονικά η κίνηση στην οδό Σταδίου και στη Λεωφόρο Αμαλίας καθώς γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της οδού Βασ. Γεωργίου.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ με τους Υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, οι δήμαρχοι είναι αντίθετοι στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι "δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε με τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην ελληνική αστυνομία". Συνεχίζονται την ίδια ώρα οι αντιδράσεις.

Για προληπτικούς λόγους έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό σε Ευαγγελισμό, Παν/μιο και Σύνταγμα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν εξαγγείλει γενική απεργία αύριο και συλλαλητήριο στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ νέο συλλαλήτήριο είναι προγραμματισμένο μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ αύριο στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια .

Αύριο, ημέρα γενικής απεργίας, τα συσσίτια και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων θα λειτουργήσουν κανονικά.Αποκομιδή απορριμάτων θα γίνει μόνο στο εμπορικό τρίγωνο της πόλης και στην Ακρόπολη.

Σε οτι αφορά μέσα μεταφοράς...


Κανονικά θα κυκλοφορούν αύριο -ημέρα απεργίας-μετρό , ηλεκτρικός και τραμ. Για προληπτικούς λόγους αύριο απο τις 9.30 το πρωί θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμό, Παν/μιο και Σύνταγμα. Από σήμερα έως και την Τετάρτη ματαιώνονται δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακό.Λεωφορεία και τρόλει θα κυκλοφορήσουν αύριο 9 το π ρωί με 9 το βράδυ.
Μετ' εμποδίων και οι πτήσεις αύριο, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας από τις 12 στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα