Στους δρόμους οι αγρότες

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών έξω από τη Βουλή. Νωρίτερα, έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συγκεντρώθηκαν αγρότες από μπλόκα της Θεσπρωτίας και της Χαλκιδικής, ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και παραγωγοί των λαϊκών αγορών. Την εξαίρεση των αγροτών που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος, για την επόμενη πενταετία, προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων ΕσόδωνΧάρη Θεοχάρη. Διευκρινίζεται

ακόμα ότι θα εξαιρούνται, από το τέλος, όσοι αγρότες τηρήσουν βιβλία και ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ καιέχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τη φωνή τής αγωνιζόμενης αγροτιάς. Πρέπει να σταματήσει αυτή η αισχρή φοροληστεία σε βάρος του Έλληνα αγρότη. Πρέπει να εξασφαλιστούν ελάχιστες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα, έτσι ώστε να καλύπτουν το κόστος παραγωγής για να μπορεί να ανασάνει, να μπορεί έστω να επιβιώσει σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία ο Έλληνας αγρότης» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.

Keywords
Τυχαία Θέματα