Στους 33 οι νεκροί στην Βενεζουέλα

Στους 33 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς δύο ακόμη υπέκυψαν στα τραύματα που έφεραν από πυροβολισμούς, όπως ανέφεραν το Σάββατο αυτόπτες μάρτυρες και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Μια ομάδα στρατιωτών συγκρούστηκε με διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν την εθνική οδό σε μια αριστοκρατική περιοχή

της πρωτεύουσας, αφότου χιλιάδες αντίπαλοι της κυβέρνησης διαδήλωσαν απαιτώντας την απελευθέρωση των φοιτητών που φυλακίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την άνοδο των τιμών και τις ελλείψεις σε προϊόντα και έχουν προειδοποιήσει ότι θα παρατείνουν τις διαδηλώσεις μέχρι να παραιτηθεί από την προεδρία ο Μαδούρο.

Ο 26χρονος Άργκενις Χερνάντεζ πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα καθώς συμμετείχε σε διαδήλωση κοντά σε ένα οδόφραγμα που είχε στηθεί στο κέντρο της χώρας και απεβίωσε το Σάββατο στο νοσοκομείο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ένας μοτοσικλετιστής, ο οποίος επιχείρησε να διασχίσει το οδόφραγμα άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών, όταν δεν τον άφησαν να περάσει, τραυματίζοντας θανάσιμα τον Χερνάντεζ.

O 31χρονος οδηγός λεωφορείου Γουιλφρέντο Ρέι σκοτώθηκε το βράδυ της Παρασκευής αφού δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και ένοπλων κουκουλοφόρων στην πόλη Σαν Κριστομπάλ, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής όπου έγινε το συμβάν. Ο Ρέι δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα