Στον τελικό Πέρρα, Μπανιώτης

Με άλμα στα 2,26μ. ο Κώστας Μπανιώτης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό του ύψους. Για μια θέση έμεινε εκτός τελικού ο Αντώνης Μάστορας. Η Αθανασία Πέρρα θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/8). Δεν τα κατάφερε η δεύτερη Ελληνίδα του προκριματικού, Νίκη Πανέττα.

Ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο Κώστας Μπανιώτης θα διεκδικήσει τη δεύτερη διάκριση του αυτό το καλοκαίρι. Μετά την κατάκτηση
του χρυσού μεταλλίου στους Μεσογειακούς Αγώνες ο πρωταθλητής του ύψους θα αγωνιστεί στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος την Πέμπτη (15/8, 18.00).

Ο Μπανιώτης με ατομικό ρεκόρ (φετινό) στα 2,34μ. πέρασε με άλμα στα 2,26μ. από την ένατη θέση. Ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή του.

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια του στα 2,29μ. ο Μπανιώτης ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και με σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση του, δεν θέλησε να ρισκάρει περαιτέρω.

"Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι συμβαίνει, θα τον δει γιατρός και θα αξιολογήσει την κατάσταση", είπε ο προπονητής του, Γιώργος Τσούγκος.

Για μια θέση έχασε τη συμμετοχή του στον τελικό ο Αντώνης Μάστορας που πέρασε και εκείνος τα 2,26μ. Ωστόσο κατετάγη 13ος στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Μεγάλες εκπλήξεις έγιναν στον προκριματικό του ύψους με τον αποκλεισμό του νικητή της Νταεγκού, Αμερικανού Τζέσε Γουίλιαμς και του δεύτερου, Αλεξέι Ντμίτρικ.

Οι φιναλίστ του τελικού:

1.Ρόμπερτ Γκράμπαρζ (Μ.Βρετανία) 2,29μ.

-.Αλεκσάντρ Σουστόφ (Ρωσία) 2,29

-.Μπόχνταν Μπονταρένκο (Ουκρανία) 2,29

-.Ιβάν Ούκοφ (Ρωσία) 2,29

5.Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες) 2,29

6.Μουτάζ Έσα Μπαρσίμ (Κατάρ) 2,29

-.Γκουοφέι Ζανγκ (Κίνα) 2,29

8.Ντέρεκ Ντρούιν (Καναδάς) 2,29

9.Ράιαν Ίνγκραχαμ (Μπαχάμες) 2,26

-.Κώστας Μπανιώτης (Ελλάδα) 2,26

11.Έρικ Κίναρντ (ΗΠΑ) 2,26

-.Καμπέλο Εγκοσιεμάνγκ (Μπουτσουάνα) 2,26

Η Αθανασία Πέρρα με άλμα 13.92 θα αγωνιστεί στον τελικό του τριπλούν που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (15/8). Δεν τα κατάφερε η δεύτερη Ελληνίδα του προκριματικού, Νίκη Πανέττα(13.69)

Ελληνική συμμετοχή θα έχουμε και στον τελικό του τριπλούν γυναικών την Πέμπτη (15/8). Η Αθανασία Πέρρα πήρε την πρόκριση για έναν τελικό ακόμα και έδειξε σταθερότητα στα άλμα πάνω από τα 13,80μ.
Keywords
Τυχαία Θέματα