Ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι εννέα συλληφθέντες -ανάμεσά τους ο δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι- για τα επεισόδια της Κυριακής στα διόδια της Μαλακάσσας. Θα συνεχιστεί η περαιτέρω ανακριτική διαδικασία για τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών.Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, πραγματοποίησαν εκατοντάδες κάτοικοι του Ωρωπού. Από τις αυξήσεις στα διόδια θα εξαιρεθούν οι κάτοικοι και όσοι έχουν εξοχικά στον

Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειανατολικής Αττικής, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Προϋπόθεση είναι να πάρουν βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στα διόδια προβλέπονταν στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007. Παραδέχτηκε ότι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί αλλά όπως είπε δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς.

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ζήτησε την «άμεση απελευθέρωση» του δημάρχου και των αντιδημάρχων, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της «στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων», και τονίζοντας πως είναι «παράδοξο» στον Ωρωπό να «λειτουργούν ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων».


Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα