Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ευελπίδων

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητες φθορές κατά τη χθεσινή κατάληψη στο γραφείο του υπ. Εργασίας. Έξω από τα δικαστήρια -παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων - βρίσκονται περισσότερα από 2000 άτομα σε συγκέντρωση που οργανώνει το ΠΑΜΕ. Κλειστή η οδός Ευελπίδων. Στα δικαστήρια μετέβη και η γγ του ΚΚΕ. Το

κόμμα επιμένει ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ δε φέρουν ευθύνη για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού. Για ντεκόρ βανδαλισμών που έστησε ο υπουργός Εργασίας και αναπαρήγαγαν τα κανάλια, μίλησε στον Αθήνα 984 το μέλος του ΠΑΜΕ Γιάννης Τάσουλας.

«Δεν έχουμε ανάγκη να προπηλακίσουμε κανέναν. Δεν καταλάβαμε το γραφείο αλλά πήγαμε να διαμαρτυρηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης» μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου Παναγιώτης Μεντρέκας, κατηγορώντας την ότι «χρησιμοποιεί το ψέμα και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».

Στόχος των μελών του ΠΑΜΕ ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου και υποστήριξε πως υπάρχουν μαρτυρίες για βιαιοπραγία και βανδαλισμούς.

Η αντίδραση του υπουργού εργασίας θα έπρεπε να ήταν πιο ψύχραιμη εκτίμησε στον Α984 ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι επειδή ένα κόμμα κάνει ένα επικοινωνιακό χάπενιγκ δεν πρέπει να στέλνεις και τα ΜΑΤ.

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη πυροδότησε πριν από λίγο στη Βουλή το θέμα με τη χθεσινή κατάληψη στο υπουργείο εργασίας.

Ο κος Κατσώτης υποστήριξε ότι δεν ήταν κατάληψη αλλά μια απλή διαμαρτυρία 35 ανθρώπων που εκπροσωπούν όλους τους κλάδους εργαζομένων ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό εκπρόσωπο των βιομηχάνων Μαριονέττα του μεγάλου κεφαλαίου και νεκροθάφτη των συμβάσεων εργασίας. Απαντώντας ο Κος Χατζηδάκης αφού αναρωτήθηκε αν σε καθεστώτα που υποστηρίζει το ΚΚΕ θα υπήρχε κατάληψη σε γραφείο υπουργού και αν στον Περισσό Θα υποδέχονταν με χαρά τους όποιους καταληψίες, εκτίμησε ότι η χθεσινή ενέργεια δεν είναι στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας την οποία έχει δεχθεί το ΚΚΕ.


Για εισβολή που τραυματίζει την δημοκρατία, έκανε λόγο ο Υπουργός Εργασίας, ενώ κατήγγειλε προπηλακισμούς και φθορές στο Υπουργείο, κάτι που διέψευσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα καλώντας τον κ. Βρούτση να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει τις τάχα -όπως χαρακτηριστικά είπε- καταστροφές. Τα μέλη του ΠΑΜΕ τονίζουν πως δεν έκαναν κατάληψη αλλά παράσταση διαμαρτυρίας.

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Για «κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ», κάνει λόγo το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, σε ανακοίνωσή του και μιλά για «αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Εργασίας που αποκαλύπτονται, όσο περνάνε οι ώρες, όλο και περισσότερο».

«Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος αλλιώς δεν είμαστε χώρα» δήλωσε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Η μόνη εικόνα που έχει από χθες, όπως είπε, είναι ότι «η αστυνομία δεν προκάλεσε καμία σκηνή βίας, αυτοί μπούκαραν».

Λίγο αργότερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ, ο κ. Κεδίκογλου, σημείωσε ότι δεν ήταν αυτόπτης μάρτυρας αλλά σύμφωνα με τις μαρτυρίες που του μεταφέρθηκαν «οι συνδικαλιστές εισέβαλαν μέσα, υπήρξε βιαιοπραγία και βανδαλισμός». Ανέφερε, επίσης, πως «υπάρχει μαρτυρία ότι οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα»«Αυτα τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και απηύθυνε έκκληση πρός όλους «να κατεβάσουμε τους τόνους, να μιλήσουμε επί της ουσίας».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας είπε ότι είναι ψέμα ο ισχυρισμός ότι οι συνδικαλιστές του κόμματος είχαν κάμερα στο υπουργείο Εργασίας και έκανε λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης με στόχο τη συκοφαντία και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».

Στο πλευρό του ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε πως η μνημονιακή κυβέρνηση με τις συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης κι επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Και με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα