Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Στην Εισαγγελία θα οδηγηθούν αργότερα το πρωί, οι δώδεκα εκ των 106 εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά οι οποίοι προσήχθησαν  μετά από τα επεισόδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι υπόλοιποι 94, ενώ σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη και θα οριστεί τακτική δικάσιμος. Συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες θα πραγματοποιήσουν έξω από τα δικαστήρια συνάδελφοί τους.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Θόδωρος Κολοκυθάς, που υπηρετεί στην

Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και ήταν σήμερα υπεύθυνος για τα μέτρα και τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Και πολιτική κόντρα για το θέμα. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ λέγοντας: «Σε περιόδους βαθιάς κρίσης υπάρχουν τα άκρα που δείχνουν ότι δε σέβονται τίποτα αλλά και βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν αυτά τα άκρα».

Στις αστυνομικές αρχές επιρρίπτει τις ευθύνες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, που βρέθηκε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεντάγωνο. Παρότι αναγνώρισε πως η κίνηση των εργαζομένων να εισβάλουν στο υπουργείο ήταν λανθασμένη και υπερβολική, υποστηρίζει ωστόσο πως «τόσο ο εισαγγελέας όσο και οι αστυνομικές δυνάμεις έπρεπε να επιχειρήσουν μέσα από τον διάλογο να αποφορτίσουν το κλίμα».

Το ΚΚΕ τόνισε: «Οι δηλώσεις Δένδια αποτελούν επίθεση στο δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει για τα δικαιώματά της. Κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων λέγοντας πως αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που είναι για μήνες στην ουσία χωρίς δουλειά και μισθό».

Keywords
Τυχαία Θέματα