Στον ανακριτή οι επιστάτες

Συνεχίζεται η απολογία στον ανακριτή Αμαλιάδας των τριών συλληφθέντων, που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ο συνήγορος ενός εκ των επιστατών δήλωσε ότι ο πελάτης του αρνείται την εμπλοκή στο περιστατικό υποστηρίζοντας ότι οι αλλοδαποί ήταν εκείνοι που κινήθηκαν απειλητικά.

Ο δικηγόρος των άλλων δύο υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος διάθεση, ούτε υπήρχε σκοπός να γίνει ζημιά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μεταναστών, οι επιστάτες αρχικώς αρνήθηκαν να πληρώσουν

τους εργάτες, κι όταν αυτοί δεν αποχώρησαν, έφεραν τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι, με τα οποία πυροβόλησαν εναντίον τους. Μαζί τους θα απολογηθεί και ο ιδιοκτήτης της φυτείας, ο οποίος επίσης κρατείται, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Πάντως σύμφωνα με νέα στοιχεία, πριν την επίθεση, ο ιδιοκτήτης της έκτασης απείλησε εργάτες ότι εάν επέμεναν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα θα κινδύνευε η ζωή τους.

Η συνομιλία είναι καταγεγραμμένη σε οπτικό υλικό από κινητό τηλέφωνο, που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, μετά την αιματηρή επίθεση, η Οικονομική Αστυνομία, με την συνδρομή των τοπικών αστυνομικών και κλιμακίων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ ξεκίνησε ελέγχους στην περιοχή σε εταιρείες συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και σε περιπτώσεις διακίνησης αγροτικών προϊόντων, από φορτηγά ιδιωτικής χρήσης. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση εργαζομένων, ενώ συνελήφθη και ο υπεύθυνος της μιας εταιρείας. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χρήστος Παρθένης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Πτώση στην αγορά φράουλας

Εν τω μεταξύ, σε μποϊκοτάζ στην αγορά της φράουλας οδηγούνται οι περισσότεροι καταναλωτές μετά τα πρόσφατα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας.

Σύμφωνα με επιτόπιο ρεπορτάζ του Αθήνα 984, περίπου το 80% των καταναλωτών στην κεντρική αγορά της Βαρβακείου δεν αγοράζουν φράουλες ενώ τη μεγάλη πτώση στην αγορά φράουλας επιβεβαιώνουν και οι έμποροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα