Στον αέρα οι πανελλαδικές

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, στις 17 Μαΐου, και πενθήμερη απεργία την πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, από τις 20 Μαΐου, εισηγείται η ΟΛΜΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, ανακοίνωσε, νωρίτερα, την απόφαση της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις τις έξι πρώτες μέρες των πανελλαδικών εξετάσεων. Η οριστική απόφαση πάντως θα ληφθεί την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαΐου στην Ολομέλεια των προέδρων των τοπικών ενώσεων καθηγητών. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση σε περίπτωση που οι καθηγητές εμμείνουν στην απόφαση τους για κινητοποιήσεις, ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται συνάντηση του υπουργού παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την απόλυτη αντίθεσή του στην απόφαση της ΟΛΜΕ εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας καταδικάζει τις πρακτικές αυτές που δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές από την συντεταγμένη πολιτεία».

Η πρόταση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις είναι μια επιλογή που πλήττει κατάφωρα τους μαθητές και τις οικογένειες τους αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ καλώντας την ηγεσία της Ομοσπονδίας να επανεξετάσει τη στάση της και να μην προβεί σε ενέργειες που προσβάλλουν -όπως αναφέρει-την ίδια την κοινή λογική.

Keywords
Τυχαία Θέματα