Προβάδισμα Αναστασιάδη

Έκλεισαν οι κάλπες για την ανάδειξη του 7ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει την Μεγαλόννησο. Για πρώτη φορά εξάλλου – από την σύσταση του κράτους – στην προεκλογική συζήτηση επικράτησαν τα οικονομικά θέματα και όχι ο προσδιορισμός των Τουρκοκυπριακών σχέσεων. Κοντά στην εκλογή του από τον πρώτο γύρο βρίσκεται ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.Μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 67,5% της επικράτειας ο

κ. Αναστασιάδης λαμβάνει το 45,41% των ψήφων, ενώ μάχη στήθος με στήθος για τη δεύτερη θέση δίνουν οι Σταύρος Μαλλάς και Κώστας Λιλίκας. Το ποσοστό της αποχής είναι αποφασιστικής σημασίας για το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι δεύτερος γύρος.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία φαίνεται πως ήταν περιορισμένη σε σχέση με τις εκλογές του 2008 καθώς μόνο στο 80% έφτασε η συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Όπως ανέφερε ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, Επαρχος Μάριος Παναγίδης μέχρι τις πέντε το απόγευμα είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 79,06% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ μέχρι τις έξι το απόγευμα είχε ψηφίσει το 84,08 των ψηφοφόρων δηλαδή 76,259 άτομα.

Σημειώνεται ότι στις προεδρικές εκλογές του 2008 μέχρι τις πέντε το απόγευμα είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 90,18% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλαδή 78,363 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα