«Στόχος τα εθνικά συμφέροντα της χώρας»

Θα πρέπει να γίνουν βαθύτατες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσειςοι οποίες θα εκσυγχρονίσουν πραγματικά τη χώρα, θα αναπτύξουν την οικονομία της και θα την κάνουν και πάλι ανταγωνιστική για να μην αποδειχθούν χωρίς αντίκρισμα οι αιματηρές θυσίες στις οποίες υποβάλλεταιο ελληνικός λαός, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλοςσε συνέντευξη στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Η εκταμίευση αυτής της μεγάλης δόσης, αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, δεν μπορούμε να πούμε ότι θα λύσει συνολικά το πρόβλημα της χώρας, αλλά θα αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό. Μέσω αυτής θα ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση

των τραπεζών κι έτσι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την μετάγγιση της ρευστότητας -έστω σε κάποιο αρχικό στάδιο- στην αγορά που έχει στεγνώσειαπό ευρώ. Προβλέπεται επίσης από το μεγάλο αυτό ποσό της δόσης να διοχετευθούν περίπου 7 δισ. στην αγορά, τα οποία οφείλονται από το κράτος σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη νέα αμυντική στρατηγική της χώρας τονίζοντας πως αυτή πρέπει να έχει ένα και μόνο κριτήριο: Την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα, πάντοτε σε ένα πεδίο απόλυτης ισοτιμίας και καλήςσυνεργασίας, στην αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στην αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με το Ισραήλ, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας.

Διευκρίνισεωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις μας για το Παλαιστινιακό ή ότι θα ανατρέψουμε τις παραδοσιακές φιλικές σχέσεις μας με τον Αραβικό κόσμο, με χώρες, για παράδειγμα, όπως η Αίγυπτος, η οποία είναι η ηγέτιδα δύναμη στον Αραβικό και στον Μουσουλμανικό κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα