Στόχος της κυβέρνησης μια συνολική συμφωνία

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει μια συνολικότερη συμφωνία με τους εταίρους μέχρι το τέλος Μαΐου ή μέσα στον Ιούνιο, η οποία θα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος από τα επίδικα ζητήματα, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι είναι γνωστό το πλαίσιο της συζήτησης με τους θεσμούς ενώ χαρακτήρισε σημαντικό το ζήτημα της χρηματοδότησης και της ρευστότητας της οικονομίας. Βερολίνο: Άγνοια για τα περί διαπραγμάτευσης νέου πακέτου

Οποιαδήποτε

πρόοδος γίνεται στις διαπραγματεύσεις και έχει αναμφισβήτητα υπάρξει πρόοδος μπορεί να αποτελέσει το διαβατήριο ώστε να υπάρξει χαλάρωση της πολιτικής για τη χρηματοδότηση της ελληνικής κοινωνίας» ανάφερε ο κ Σακελλαρίδης.

Σημείωσε ότι υπάρχει πάντα το θέμα του χρέους που η ελληνική κυβέρνηση θα αποφασίσει πως και πότε θα το θέσει και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να γίνει βιώσιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της ενώ αντίθετα οι υποχρεώσεις των πιστωτών δεν εκπληρούνται και κάλεσε την Ευρώπη να δώσει αυτά που οφείλει.

"Θέλουμε να υπάρξει αποτελεσματική προώθηση των μεταρρυθμίσεων" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε: "αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Επομένως για εμάς είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενίσχυση της ρευστότητας άμεσα ώστε να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που όλοι συμφωνούμε και για τις οποίες υπάρχουν συγκλίσεις στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες".

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και ότι η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν συμφωνία. Εξέφρασε δε την την βεβαιότητα ότι "θα τα καταφέρουμε ως κυβέρνηση" και πρόσθεσε ότι με την συμφωνία που θα έρθει δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ώστε να περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα και να ψηφιστεί στην Βουλή.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι "δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση στις απόψεις του κ. Βαρουφάκη με τον πρωθυπουργό ούτε με οποιονδήποτε άλλο στην κυβέρνηση".

«Εντατικά και εις βάθος» συνεχίζονται οι συνομιλίες στο Brussels Group, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μ. Σχοινάς


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα