«Στόχος η διασφάλιση του ευρώ»

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έδωσε το στίγμα και τις προτεραιότητεςτης ελληνικής προεδρίας στην ΕυρωπαικήΈνωση. Η Ελλάδα και η Ευρώπη αφήνουν πίσωτους την κρίση εκτίμησε ο πρωθυπουργός,στην κοινή συνέντευξη Τύπου απο τοΖάππειο με τον πρόεδρο της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Οκ. Σαμαράς τόνισε οτι στόχος είναι κυρίωςη διασφάλιση του ενιαίου νομίσματος,του

ευρώ επισημαίνοντας οτι η Ελλάδαφιλοδοξεί με την προεδρία της να φέρειπιο κοντά τον Ευρωπαίο πολίτη με τηνΕΕ, γι αυτόν το λόγο -όπως υπογράμμισε-οιαρχές οι οποίες θα οδηγήσουν τον δρόμο,θα είναι η αντιμετώπιση των ζωτικώνπροβλήματων, η οικονομική ανάκαμψη καιη καταπολέμηση της ανεργίας.

Αυτήη χρονιά θα είναι καλύτερη από τιςπροηγούμενες με οικονομικούς όρους,δήλωσε ο κ. Μπαρόζο και χαρακτήρισε τηνΕλλάδα έμπειρο πιλότο, καθώς αναλαμβάνειτην πέμπτη προεδρία. Η Ελλάδα είναι πολύκαλά προετοιμασμένη και αποφασισμένηνα επιτύχει, είπε χαρακτηριστικά,εκτιμώντας ότι η χώρα φέτος θα βγει απότην ύφεση

Ηεπίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθείστις 7.30 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικήςόπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός ΑντώνηςΣαμαράς.Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οαντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΕυάγγελοςΒενιζέλος, ο πρόεδρος του ΕυρωπαικούΣυμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και οπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής ΖοζέΜπαρόζο.

Σεισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κεντροτης Αθηνας, λόγω της τελετής για τηνανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τηνχώρα μας. Συμφωνα με την τροχαία, κλειστέςείναι η Βασ Σοφιας και στα 2 ρευματα, ηΒασ Κωνσταντινου, η Σταδιου, η Βασ Αμαλίαςαπο Αμερικης, η Ακαδημίας από Ιπποκρατουςκαι η Λ Συγγρου από φραντζή.

Κλειστοίοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα καιΜέγαρο Μουσικής

Εωςτα μεσάνυχτα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις

Έντονηαντιπαράθεση την ίδια ώρα Κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την απόφαση του ΑλέξηΤσίπρα να μην παραστεί στις εκδηλώσεις.Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματάτου, σχολίασε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος,Σίμος Κεδίκογλου Για βαθιά περιφρόνησηστους θεσμούς της Ευρωπαικής Ενωσηςέκανε λόγο το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα