Καθιστική διαμαρτυρία

Κλειστή αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι το Χίλτον λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις στον κλάδο τους.

Νωρίτερα άκαρπη απέβη η συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης», επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν πως ο υπουργός θα προχωρήσει σε σιωπηρή παράταση για τη διαθεσιμότητα ώστε να γίνει η εκκαθάριση στους κατάλογους του ΑΣΕΠ

χωρίς -ωστόσο- να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας.

Το Σάββατο συμπληρώνεται το 8μηνο της διαθεσιμότητας και 2 χιλιάδες υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες θα δουν την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο, καθώς δεν έχουν απορροφηθεί σε άλλη θέση εργασίας.

Πενταμελής αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ συναντήθηκε πριν απο λιγο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ ο υπουργός θα προχωρήσει σε σιωπηρή παράταση για τη διαθεσιμότητα ώστε να γίνει η εκκαθάριση στους κατάλογους του ΑΣΕΠ χωρίς -ωστόσο- να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας. Η ΟΛΜΕ πάντως δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

Τους τελικούς πίνακες κατάταξης και διάθεσης υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα παρέλαβε το ΑΣΕΠ, από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, τόσο για τους σχολικούς φύλακες, όσο και για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας.

Οι πίνακες αναρτώνται, εκτός από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Keywords
Τυχαία Θέματα