Στο τραπέζι και η έξοδος από το μνημόνιο

Την επόμενη μέρα μετά το μνημόνιο, φέρεται να συζήτησαν σε κλειστή συνάντηση τους οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο, κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα της συνάντησης τους. Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι κ.κ. Γκίκας Χαρδούβελης, Χρήστος Σταϊκούρας και Σταύρος Παπασταύρου. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η συνάντηση πήγε πολύ καλά και ότι πέρα από το ζήτημα της εξόδου τέθηκε επί τάπητος και το θέμα του προϋπολογισμού.

Επισήμανε ότι

η τρόικα συμφωνεί ότι μπορεί να επιτευχθεί το 3% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα χωρίς νέα μέτρα, ενώ έκανε λόγο και για υπέρβαση στόχου για το 2014.

Για το ζήτημα των φορο-ελαφρύνσεων, υπογράμμισε ότι αυτά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός θα γίνουν. Πρόσθεσε όμως ότι το θέμα είναι πότε θα γίνουν και με ποιον τρόπο.

Αύριο, με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, θα υπάρξουν συναντήσεις των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Την Πέμπτη, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Με πληροφορίες από capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα