Στο τραπέζι η πρόταση ΔΗΜΑΡ

Με φόντο την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντάται στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έχει λάβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος χθες είχε σύσκεψη
με κορυφαία στελέχη του κόμματος. Κατά τη συνάντηση του με τον κ. Βενιζέλο, ο Φώτης Κουβέλης  κατέθεσε την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα -όπως ανέφερε -έως τις ευρωεκλογές του 2014 και σκοπό την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και τη σταδιακή απαγκίστρωση απο το Μνημόνιο. «Σχεδόν ταυτίζονται οι απόψεις μας με τον κ. Κουβέλη», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για την πρόταση Κουβέλη, κύκλοι συνεργατών του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησαν ότι έχει αδιευκρίνιστο πλαίσιο, είναι παρεμφερής με εκείνη του κ. Βενιζέλου  και δεν απαντά πότε και με ποιά πολιτική θα εγκαταλειφθεί το μνημόνιο.

Κύκλοι συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα εκτίμησαν ότι η πρόταση Κουβέλη έχει αδιευκρίνιστο πλαίσιο, είναι παρεμφερής με εκείνη του κ. Βενιζέλου και δεν απαντά πότε και με ποια πολιτική θα εγκαταλειφθεί το μνημόνιο.

Την πρόθεσή του να κάνει ό,τι χρειαστεί για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη εξέφρασε στο δίκτυο CNBC,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρότι νωρίτερα διεμήνυε ότι το μνημόνιο είναι άκυρο και πρέπει να εγκαταλειφθεί, όπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την τρόικα για να μείνει η χώρα στο ευρώ καθώς, όπως είπε, η έξοδος θα ήταν «καταστροφική».

Ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη τηλεφωνική επικοινωνία με την ηγεσία του ΚΚΕ, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.

Δύσκολο να «αντέξει» μια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκτίμησε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), σε  νέα παρέμβασή του, στα εσωτερικά της χώρας μας.

Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση προς την Ελλάδα μέχρις ότου  προκύψει νέα κυβέρνηση στη χώρα, είτε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου είτε από ενδεχόμενη  νέα αναμέτρηση τον Ιούνιο, ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, στο Reuters.
Keywords
Τυχαία Θέματα