«Στο τραπέζι» η επιμήκυνση

Η διετής επιμήκυνση βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τα μέλη της τρόικας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι διεθνές δανειστές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν στην Ελλάδα δύο ακόμα χρόνια προκειμένου να φτάσει

τους στόχους του προϋπολογισμού της για τη μείωση του ελλείμματος. «Θα διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα αλλά δεν θα διακινδυνεύσουμε την εκταμίευση της δόσης», φέρεται να δήλωσε επίσης ο κ. Στουρνάρας.Εντυπωσιασμένος από τις επιδόσεις και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα πρέπει να ληφθούν εντός των επόμενων εβδομάδων γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε η συμφωνία να ολοκληρωθεί το συντομότερο». Πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην προώθηση των μέτρων που θα καταστήσουν την οικονομία βιώσιμη.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επισήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος, ωστόσο συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν κι άλλα σε όλους τους τομείς.  

Keywords
Τυχαία Θέματα