Στο στόχαστρο των Πορτογάλων ο Τσακίρ

Στο περιβόητο ξέσπασμα των «porque»-γιατί- του Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, ο Κουνεΐτ Τσακίρ δεν κατηγορήθηκε ως... συνωμότης για ν' αποκλειστούν οι «μπλάνκος».

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε χθες. Ο Τούρκος διαιτητής που θα σφυρίξει τον ημιτελικό Πορτογαλία-Ισπανία έχει προκαλέσει πολλές διαμαρτυρίες από την πλευρά των Λουζιτανών. «Υπήρχαν άλλοι διαιτητές πολλοί καλύτεροι για ένα τέτοιο παιχνίδι» ανέφεραν, ανεπίσημα, μέλη της πορτογαλικής αποστολής.

Κι αυτό δεν είναι το μόνο σχόλιο

που θέτει εν αμφιβόλω τις ισπανικές νίκες. «Ο καλύτερός σας παίκτης είναι ο Πλατινί και μετά ο Βιγιάρ» υποστήριξαν ορισμένοι στους Ισπανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν την καθημερινότητα των Πορτογάλων. Η πρόβλεψη του προέδρου της UEFA για έναν τελικό Ισπανία-Γερμανία μείωσε το ποσοστό δημοτικότητάς του μεταξύ των Λουζιτανών.

Η βάση της θεωρίας συνωμοσίας δεν αλλάζει από εκείνη που είχε καταγγείλει ο Ζοσέ Μουρίνιο, πλην όμως χωρίς να έχει αποδείξει μέχρι τώρα. Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Ανχελ Μαρία Βιγιάρ είναι ο πρόεδρος της διαιτητικής επιτροπής της UEFA.

Δεξί του χέρι και αντιπρόεδρος είναι ο Τούρκος Σενές Ερζίκ, που είχε κάνει την επαφή Μπαρτσελόνα - UNICEF προκειμένου ο φιλανθρωπικός οργανισμός να βάλει στη φανέλα των «μπλαουγκράνα» το logo του, ενώ παράλληλα λαμβάνει ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο του ανά τον κόσμο.

Η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola» έβαλε τον Τσακίρ στη μαύρη λίστα μιας και είναι το... αγαπημένο παιδί του Ερζίκ: του φίλου της Μπαρτσελόνα και της UNICEF, η οποία επίσης είχε δεχθεί τα πυρά του νυν τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης στη «νύχτα των γιατί».

Οι Πορτογάλοι δεν ξεχνουν τι συνέβη το 2000 εναντίον στη Γαλλία και σαφώς είναι πιο φρέσκια η εντύπωση πως το γκολ του Νταβίδ Βίγια στους «16» του τελευταίου Μουντιάλ που έστειλε την εθνική τους ομάδα σπίτι ήταν οφσάιντ.

Πηγή: Sentragoal

Keywords
Τυχαία Θέματα