Στο... στόχαστρο της Ε.Ε. η Ρεάλ Μαδρίτης!

Ενα νέο πρόβλημα φαίνεται πως προκύπτει για τη διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ελέγχεται για βοήθεια που έχει δεχθεί από το Δήμο της Μαδρίτης για την δημιουργία εμπορικού κέντρου δίπλα από το γήπεδό της.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις πληροφορίες που έχει για καταγγελίες περί παράνομης κρατικής βοήθειας στη Ρεάλ Μαδρίτης και άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος Τύπου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρονται να έχουν λάβει ευνοϊκή συμφωνία από το δημοτικό συμβούλιο

της Μαδρίτης για την έκταση γύρω από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς στοχεύουν στη δημιουργία ενός νέου συγκροτήματος με εμπορικό κέντρο και ξενοδοχείο.

Η βρετανική εφημερίδα «Independent» αναφέρει ότι οι συναλλαγές ανάμεσα στη «βασίλισσα» και το δημοτικό συμβούλιο της Μαδρίτης, που χρονολογούνται από μία μεταξύ τους συμφωνία του 1996, συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια, βάσει του άρθρου 87 της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Επίσης, φημολογείται ότι το δημοτικό συμβούλιο υπερτίμησε το χρέος του προς το σύλλογο, προκειμένου να μπορέσει να δώσει στη Ρεάλ την έκταση στο κέντρο της Μαδρίτης που χρειάζεται για τα σχέδιά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου «Reuters», η Ρεάλ Μαδρίτης και το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό του θέματος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι στηρίζει την πολιτική του «οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι», την οποία έθεσε σε εφαρμογή η UEFA με στόχο τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού σε όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Βάσει των νέων κανονισμών, οι σύλλογοι απαγορεύεται να λαμβάνουν κάθε είδους κρατική βοήθεια και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ευυρωπαϊκές διοργανώσεις, εάν τα έξοδά τους είναι λιγότερα από τα έσοδά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα