Στο Σαράγεβο ο Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της  στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με ανώτατους αξιωματούχους της χώρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Νταβούτογλου αναμένεται έχει συναντήσεις με τους εκπροσώπους της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, του Συμβουλίου υπουργών και τα μέλη των δύο Σωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της χώρας.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ντνέβνι Άβαζ» του Σαράγεβο, στο οποίο γίνεται επίκληση ανώνυμων πηγών, αναφέρεται ότι ο κ. Νταβούτογλου σχεδιάζει

«διπλωματική επίθεση», στη διάρκεια της οποίας θα τονίσει ιδιαίτερα τη σημασία ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στο ΝΑΤΟ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Σελτζούκ Ουνάλ δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου θεωρείται εξαιρετικά σημαντική, λόγω της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, που διεξάγεται στο τέλος του μήνα.

Ο κ. Ουλάν σημείωσε ότι ο κ. Νταβούτογλου, από κοινού με τον Βούλγαρο ομόλογό του Νικολάι Μλαντένοφ, ξεκίνησε ισχυρή διπλωματική πρωτοβουλία για την προσχώρηση της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ.

«Φυσικά, ο κ. Νταβούτογλου στις συνομιλίες με εκπροσώπους των αρχών της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης θα διαχωρίσει το ζήτημα αυτό ως το σοβαρότερο. Επιπλέον, στις επαφές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τους αξιωματούχους της χώρας θα εξεταστούν οι τουρκο-βοσνιακές πολιτικές και οικονομικές σχέσεις και οι σχέσεις μεταξύ των κρατών των Βαλκανίων και θα συζητηθούν και οι αποκαλούμενοι τριμερείς μηχανισμοί μεταξύ Τουρκίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των γειτονικών χωρών», τόνισε ο κ. Ουνάλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αύριο, Παρασκευή θα λάβει στο Σαράγεβο την ανώτατη ανθρωπιστική διάκριση από τη Διεθνή Λέσχη Ουμανιστών για την ειρήνη και την ανοχή, το χρυσό χάρτη «Λίνους Πάουλινγκ» για τη συμβολή του στη ανάπτυξη του πολιτισμού, της ειρήνης και του διαλόγου στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα