Στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Ρίμινι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρέστη σήμερα το πρωί στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες Έλληνες στρατιώτες στη μάχη του Ρίμινι της Ιταλίας. Η μάχη αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων στο ύψος της Γοτθικής Γραμμής, που, το 1944, χώριζε την ναζιστοκρατούμενη από την ελεύθερη Ιταλία.

Ο κ. Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι και παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιταλίας Γεννάδιου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες και Ιταλούς επιζώντες, που συμμετείχαν στην
ιστορική αυτή μάχη.

Από ελληνικής πλευράς, φέτος, στην τελετή μνήμης, ήταν παρόντες, από τους επιζώντες, ο Γιώργος Περήφανος, ο Γιώργιος Γαρδιάς, ο Ευάγγελος Μυτιληνός και ο Μανόλης Αρμπελιάς, μέλη, πριν εξήντα οκτώ χρόνια, της Τρίτης Ορεινής Ελληνικής Ταξιαρχίας που πήρε μέρος στην καθοριστική αυτή στρατιωτική αναμέτρηση.

Στο Ρίμινι, μετέβησαν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης.

Τον πανηγυρικό λόγο, εκφώνησε ο διοικητής της τρίτης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας «Ρίμινι», ταξίαρχος Νικόλαος Μανωλάκος.

Από ιταλικής πλευράς ήταν παρόντες, επίσης, ο δήμαρχος του Ρίμινι Αντρεά Νιάσσι και ο νομάρχης της περιοχής, οι οποίοι υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους Έλληνες παλαίμαχους και το σύνολο της αντιπροσωπείας.

Αύριο το απόγευμα, ο κ. Παπούλιας, πρόκειται να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο μέγαρο Κυρηνάλιο της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα