Στο Κατάρ ο Αντ. Σαμαράς

Με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων μεταβαίνει σήμερα στο Κατάρ ο πρωθυπουργός για διήμερη επίσκεψη. Τον κ. Σαμαρά θα συνοδεύσουν κορυφαίοι εκπρόσωποι του ελληνικού τραπεζικού, βιομηχανικού και επιχειρηματικού κλάδου. Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού με την ηγεσία του εμιράτου, αναμένεται να βρεθούν τα υπό αποκρατικοποίηση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου.

Αιχμές στην κυβέρνηση Παπανδρέου για μη συνέχεια και

μη συνέπεια στην προσέγγιση με το Κατάρ λόγω των πολλών προσώπων που ενεπλάκησαν και για υπερβολικές υποσχέσεις προς το εμιράτο, άφησε μέσω του Αθήνα 984 και της εκπομπής της Νόνης Καραγιάννη, ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών εκ των προσώπων που χειρίστηκε τότε το θέμα, Σπύρος Κουβέλης.

Λίγες ώρες πριν το ταξίδι του στο εμιράτο ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP). Οι εκπρόσωποι της εταιρείας καλωσόρισαν τη στήριξη που εξέφρασε εκ νέου η ελληνική κυβέρνηση. Ο Αδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου είναι η μοναδική επιλογή αγωγού που διασχίζει την Ελλάδα και, με 1,5 δισ. ευρώ θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα