Στο Χάρκοβο οι σοροί των θυμάτων

Στο Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας κατέφθασε το τρένο-ψυγείο με το μακάβριο φορτίο των σορών 282 από τα 298 θύματα της πτήσης 117 των μαλαισιανών αερογραμμών, που από αύριο θα αρχίσουν να μεταφέρονται αεροπορικώς στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας. Η στάση απέναντι στη Ρωσία έχει αλλάξει «θεμελιωδώς» μετά την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πιέσει τη Μόσχα να κάνει περισσότερα για να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Ως

η χώρα η οποία θρηνεί τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων, η Ολλανδία θα έχει τον κύριο ρόλο στην σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των 28 και η εισήγησή της, όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνει σεβαστή.

Την ίδια ώρα, μαίνεται, με πρωτοβουλία της Βρετανίας, η αντιπαράθεση σχετικά με την προγραμματισμένη πώληση ελικοπτεροφόρων Μιστράλ από τη Γαλλία στη Ρωσία. "Πρόκειται για ψευδή διαμάχη, της οποίας ηγούνται υποκριτές. Δεδομένου του αριθμού των ρώσων ολιγαρχών ποου έχουν καταφύγει στο Λονδίνο, ο Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει να καθαρίσει πρώτα τη δική του αυλή" δήλωσε δηκτικά ο γραμματέας των Γάλλων Σοσιαλιστών Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα