Στις Βρυξέλλες ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μόρσι

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι θα συναντηθεί με τους υπευθύνους των θεσμών της ΕΕ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Ευρώπη από την εκλογή του τον Ιούνιο, αναφέρει η ΕΕ σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Κάιρο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ Μόρσι θα συναντήσει τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν
Ρόμπαϊ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όπως και την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα εκφράσουν «την υποστήριξη της ΕΕ στη δημοκρατική μετάβαση στην Αίγυπτο» και τη «βούλησή της να συνεργαστεί με τις νέες πολιτικές αρχές της χώρας με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας τους», προστίθεται στην ανακοίνωση της ΕΕ.

«Η ΕΕ προτίθεται να αυξήσει τη συμβολή της για την οικονομική ανόρθωση της Αιγύπτου, να συνεχίσει την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και των επενδύσεων και να ενισχύσει περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των λαών», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα μεταβεί στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, προτού επιστρέψει στο Κάιρο, δήλωσαν παράλληλα επίσημες αιγυπτιακές πηγές.
 
Keywords
Τυχαία Θέματα