Στις ΗΠΑ η Ζέτα Μακρή

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετέχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της 57ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών (4 - 15 Μαρτίου 2013), η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Ζέτα Μ. Μακρή, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

«Διαπιστώσαμε ότι είναι ενημερωμένος για τα θέματα της Γραμματείας μας και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος. Θεωρούμε πάρα πολύ χρήσιμη, εκτός από τιμητική, τη συνάντηση

αυτή και φαντάζομαι ότι οι ευχές του θα μας ακολουθούν και θα μας βοηθούν» δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Μακρή.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι είχε «μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ειδικά θέματα που αφορούν την καταπολέμηση, την εκμετάλλευση και κακοποίηση γυναικών και κατ' επέκταση και παιδιών» και πρόσθεσε: «χαίρομαι πάρα πολύ που από πλευράς ελληνικής έχουμε μια εκπρόσωπο που συμμετέχει με την ψυχή της σε αυτό το έργο, ένα έργο επείγον και λεπτό και αγγίζει πολύ ευαίσθητες χορδές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά διεθνώς, διότι εκατομμύρια ανθρώπων εμπλέκονται στο θέμα».

Καταλήγοντας, ο κ. Δημήτριος επισήμανε ότι «στην Ελλάδα είναι ίσως πιο σύνθετο το θέμα, καθώς εμπλέκεται και το ζήτημα της μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης και επιδεινώνεται δραματικά λόγω της κρίσης».

Στο μεταξύ, η κ. Μακρή συνέχισε και χθες τις επαφές της στην έδρα του ΟΗΕ, στο περιθώριο της 57ης Συνόδου της Επιτροπής του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα