Στις 6 Ιουλίου κληρώνει στην Ευρωλίγκα

Στις 6 Ιουλίου στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την Ευρωλίγκα της νέας περιόδου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα είναι οι δύο εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση. 
Θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι με έξι ομάδες ο καθένας, ωστόσο στη δεύτερη φάση, το Top
16, αλλάζει η μορφή της διοργάνωσης. Αντί των τεσσάρων γκρουπ με τέσσερις ομάδες, θα υπάρχουν δύο όμιλοι των οκτώ ομάδων. Μάλιστα δεν θα υπάρχει κλήρωση για το Top 16, αφού η θέση που θα καταλάβει κάθε ομάδα στην πρώτη φάση θα καθορίσει σε ποιο γκρουπ της δεύτερης φάσης θα συνεχίσει. 
Στην κλήρωση θα συμμετέχουν οι εξής 23 ομάδες: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Κάχα Λαμποράλ, Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Μπεσίκτας, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Μπάμπεργκ, Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία), Σιένα, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία), Ζαλγκίρις Κάουνας, Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Χίμκι (Ρωσία), Τσεντεβίτα (Κροατία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σαλόν (Γαλλία), Παρτιζάν (Σερβία), Πρόκομ (Πολωνία) και Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία). 
Μία ακόμη ομάδα θα προκύψει από τα προκριματικά. Σε αυτά συμμετέχουν οκτώ ομάδες: Οστάνδη (Βέλγιο), Λουκόιλ Ακαντέμικ (Βουλγαρία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Λε Μαν (Γαλλία), Ουλμ (Γερμανία), Καντού (Ιταλία), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία), BC Ντόνετσκ (Ρωσία).
Keywords
Τυχαία Θέματα