Στις 5 Φεβρουαρίου η δίκη του προέδρου Κενυάτα

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέβαλε για τις 5 Φεβρουαρίου την έναρξη τηςδίκης του προέδρου της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Κενυάτα ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα να μην αρχίσει η δίκη του προέδρου της Κένυας στις 12 Νοεμβρίου όπως προβλεπόταν αρχικά, λέγοντας ότι ο Κενυάτα χρειάζεται χρόνο για να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα της επίθεσης που έγινε τον Σεπτέμβριο στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ του Ναϊρόμπι.

Την

ίδια ώρα, οι εισαγγελείς, οι οποίοι ήταν πιεσμένοι χρονικά στην προσπάθειά τους να αντικαταστήσουν τους μάρτυρες που αποσύρθηκαν στο μεσοδιάστημα ως την δίκη, δεν αμφισβήτησαν το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για μια αναβολή της δίκης του Κενυάτα.

Οιδικαστές του ΔΠΔ "αποφάσισαν να αναβάλουν την έναρξη της δίκης στην υπόθεση του Ουχούρου Κενυάτα στις 5 Φεβρουαρίου του 2014", αναφέρει το δικαστήριο σε ανακοίνωσή του.

"Η υπεράσπιση και η εισαγγελία συμφωνούν για την αναβολή της ημερομηνίας της δίκης", προσθέτει.

"ΤοΔικαστήριο εκφράζει την λύπη του για το γεγονός ότι ήταν απαραίτητες οιεπανειλημμένες αναβολές της δίκης επειδή η μία ή και οι δύο πλευρές ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούν", σημειώνουν οι δικαστέςαιτιολογώντας την απόφασή τους να αναβάλουν για τρίτη συνεχόμενη φορά την δίκη του Κενυάτα.

Ο πρόεδρος της Κένυας αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για την βία που ακολούθησε των εκλογών που έγιναν στα τέλη του 2007 στηνχώρα, από την οποία έχασαν την ζωή τους περίπου 1.200 άνθρωποι.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα